Heb jij de artikelen over cfd trading gelezen en wil jij gratis oefenen met cfd trading? Dan is het verstandig om een demo-account te openen bij een van de vele brokers.

In dit artikel vertellen we je wat een gratis demo-account inhoudt, wat de voordelen ervan zijn en hoe je de overstap van een demo-account naar een echt tradersaccount snel maakt.

Cfd trading oefenen

Cfd trading spreekt veel beleggers aan. Hoewel cfd trading tot winst kan leiden, heeft verreweg het grootste gedeelte verlies. Dat komt omdat de grootste groep traders zich niet verdiept heeft in de achtergrond van het cfd traden.

Voorkom dat je geen kennis van zaken hebt en lees deze artikelen:

Kortom: lees je in en je kansen op succes zijn al direct een stuk groter. Een nog grotere kans op succes en het beperken van verlies is dat je eerst intensief aan de slag gaat met een demo-account.

 

Demo-account van Plus500 (gratis oefenen met cfd trading)

We gebruiken Plus500 als voorbeeld. Een demo-account van Plus500 kun je zelf openen door je aan te melden. Vervolgens krijg je toegang tot het complete dashboard in de Plus500 app. Dit is hetzelfde dashboard als waar de echte traders mee werken, maar het verschil is dat jij geen echt geld gaat gebruiken. Bij Plus500 krijg je een aanzienlijk nepbedrag op je rekening. Daarmee kun je dus volop oefenen. We adviseren je het volgende te doen:

  • Probeer een paar cfd’s (niet teveel tegelijk) uit om te zien wat er gebeurt. Doe dit met kleine bedragen en kleine hefbomen. Zo ervaar je de werking van een cfd met hefboom.
  • Doe meer van je succesvolle cfd’s en beperk je minder succesvolle cfd’s.
  • Bekijk de meest succesvolle cfd en sluit hier een nieuw contract op af met een zo hoog mogelijke hefboom. Stel daar ook een stoploss bij in, om die werking te ervaren.
  • Wacht af wat er gebeurt en ga voor jezelf na welke beslissingen je kunt nemen. Schakel je gevoel en emotie uit, handel naar verstand. Lees ook: kenmerken van een cfd-trader.

Cfd trading hoeft niet moeilijk te zijn, maar het is wel raadzaam je er goed in te verdiepen. Oefen minstens een week met een demo-account.

 

Voordelen van een demo-account

Veel mensen die geld verliezen met cfd trading handelen zonder er goed bij na te denken. Ze hopen op een snel succes. Maar als dat zo makkelijk was, liepen er hier heel wat meer miljonairs rondt. Het heeft dus veel voordelen om een demo-account te openen. De belangrijkste voordelen zijn de volgende:

  • Je oefent met virtueel geld en hoeft je dus geen zorgen te maken bij verlies.
  • Daarmee kom je ook niet in de negatieve spiraal dat je verloren geld wil terugverdienen, waardoor je verliezen alleen maar meer toenemen (kortom: je handelt wel vanuit emotie, wat je nooit moet doen).
  • Er zijn vele opties die je stuk voor stuk kunt uitproberen.
  • Je ontdekt al snel welke manier van cfd traden voor jou werkt en welke niet.
  • Beleg met kleine beetjes van het speelgeld, zodat het niet te snel opraakt, en je leert hier heel veel van.
  • Zodra je met echt geld gaat traden heb je, dankzij het demo-account, genoeg kennis van zaken om goed aan de slag te gaan.

 

Overstappen van een demo-account naar een echt account

Wanneer is nu het moment om over te stappen van een demo-account naar een echt account? Niet als je alleen maar verlies aan het draaien bent met je virtueel geld. Je snapt dat je dit dan ook met echt geld zal doen.

Maar zodra je doorhebt hoe het werkt en ziet dat je winst kunt maken, kun je beetje bij beetje overstappen. We adviseren je niet teveel in één keer te doen. Begin met kleine bedragen. Stel winsten veilig en beperk je verliezen met de stoploss. Je zal zien dat de rest vanzelf gaat.

 

Gratis demo-account van Plus500

Interesse in een demo-account? We kunnen het demo-account van Plus500 zeker aanbevelen.