Is Plus500 betrouwbaar als cfd broker? Die vraag wordt vaak gesteld, omdat Plus 500 prominent aanwezig is als broker op het gebied van contract for difference. Daarom in dit artikel volop de aandacht voor deze broker van cfd. We baseren ons in deze Plus500 review op eigen ervaringen en de ervaringen van andere websites.

 

Plus500 review

Wat kun je van onze Plus500 review verwachten? We zetten het hieronder voor je uiteen:

  • Informatie over Plus500
  • Wat is cfd trading?
  • Voordelen en nadelen van Plus500
  • Plus500 demo

Lees hier onze eerder gepubliceerde Plus500 review, voor je verder gaat met de informatie over Plus500.

 

Informatie over Plus500

Plus500 is een bedrijf dat in Israël gevestigd is, maar ook kantoren op Cyprus en in Engeland heeft. Het bedrijf biedt klanten in Europa en het Midden-Oosten volop kansen voor het handelen in cfd (contract for difference).

Omdat Plus500 een broker is, moet het aan diverse voorwaarden voldoen. Zo wordt Plus500 geregistreerd en gereguleerd door onder meer AFC, maar zijn er ook regels per land waar Plus500 actief is, opgesteld.

Tot op dit moment houdt Plus500 zich strak aan de betreffende wet- en regelgeving en zorgt de broker ook voor voldoende informatie over het lijden van enorme verliezen (grote kans dat je de banners al eens voorbij hebt zien komen).

Plus500 biedt een dashboard voor cfd handel waarin je kunt traden in diverse contracten (je hebt keuze uit duizenden onderliggende instrumenten), waar je een hefboom kunt gebruiken en een stoploss in kunt zetten.

Geld in- en uitboeken gaat eenvoudig via bijvoorbeeld PayPal, Skyrill en iDeal. De minimum boeking is € 100.

 

Wat is cfd trading?

Hoewel onze website zich volledig toelegt op contract for difference, een korte samenvatting voor het geval je alleen dit artikel gelezen hebt. Cfd trading is de handel in contract for difference (contracten op koersverschil). Je kunt zowel op long (stijgende koersen) als short (dalende koersen) een cfd afsluiten. Je ontvangt geld van de broker (in dit geval Plus500) als je gelijk krijgt en je betaalt geld als je ongelijk krijgt. Een stoploss helpt je het verlies te beperken, een hefboom mag je meer geld gebruiken voor je cfd dan je in je account hebt (van een minimum van 1:2 bij crypto tot een maximum van 1:30 bij Forex).

Cfd trading is populair, omdat het verder gaat dan regulier beleggen en investeren. Je kan namelijk ook ingaan op dalende koersen, een hefboom afsluiten voor hogere marges én een stoploss gebruiken om je verlies te controleren.

Meer weten over cfd trading? Lees dan ook deze artikelen:

 

Voordelen en nadelen van Plus500

Deze Plus500 review zet de voordelen en nadelen van de broker voor je op een rijtje. Kort gezegd komt het erop neer dat Plus500 een van de oudste brokers op het gebied van cfd handel is en dus ook de meeste ervaring heeft.

Een ander voordeel is dat je duizenden instrumenten tot je beschikking hebt om een cfd op af te sluiten.

De stoploss en hefboom maken het mogelijk gerichter te investeren in je cfd, maar zorgen (als nadeel) dat je risico toeneemt.

Een nadeel van Plus500 is dat je gelijk € 100 in moet leggen om te kunnen beginnen, tenzij je kiest voor een demo-account.

 

Is Plus500 betrouwbaar?

Antwoord op de vraag: Is Plus500 betrouwbaar? Plus500 is een betrouwbare cfd broker, omdat het zich aan alle regels en wetgevingen houdt en daarop ook strak gecontroleerd wordt.

 

Plus500 demo

Wil je kennismaken met Plus500? Dan raden we je aan om de Plus500 demo te proberen. In de demo-omgeving maak je kennis met zowel de specifieke broker als met de manier van handelen in cfd. Je kunt tot € 40.000 aan virtueel geld benutten om te handelen in alle grondstoffen, aandelen, beursindexen en valuta om zo te ervaren hoe de handel in cfd voor jou uitpakt. De Plus500 demo kun je gratis downloaden via de Plus500 app of onderstaande link.

Waarschuwing: Gebruik nooit meer geld dan je kunt missen, handel niet in cfd’s met geleend geldt en houdt rekening met de risico’s om je overgeboekte vermogen te verliezen. 82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.