De Plus500 app maakt het mogelijk om zonder verplichtingen kennis te maken met zowel broker +500 als cfd trading in het algemeen. Wat is het verschil tussen de Plus 500 app en de Plus500 demo en wat zijn de voordelen en nadelen van beiden? Die vragen beantwoorden we in dit artikel.

Wat is Plus500?

Broker Plus 500 (ook gespeld als +500) is een van de bekendste en grootste spelers op de markt van contract for difference. Plus500 richt zich op cfd trading en is actief in Europa en grote delen van Azië. Het bedrijf +500 wordt gereguleerd door onder meer de FMA en is een betrouwbare broker. Eerder schreven we een uitgebreide review over Plus500. Daarin kun je lezen hoe Plus 500 gecontroleerd wordt en wat de ervaringen van gebruikers zijn.

 

Plus500 app

De Plus 500 app is een applicatie voor op je smartphone of tablet, maar kun je ook installeren op een computer of Macbook. Binnen de applicatie kun je oefenen met cfd trading of daadwerkelijk aan de slag gaan met contract for difference. Je hebt daarvoor wel een account nodig. Dat maak je eenvoudig en gratis aan op de website van +500 zelf of via onderstaande button.

Het account geeft ook de mogelijkheid tot een demo-account. We raden deze demo aan, zeker als je nieuw bent op het gebied van cfd trading. Wat houdt de Plus500 demo precies in?

 

Plus500 demo

Om de Plus 500 app te kunnen gebruiken heb je dus een account nodig. Je hebt twee mogelijkheden bij het account:

 1. Een echt account
 2. Een demo-account

We adviseren je met klem om te beginnen met een demo-account. Want het echte account stelt je niet in staat om eerst met virtueel geld te oefenen met cfd trading. Je moet bij het echte account minstens honderd euro overmaken om te kunnen starten met traden.

De Plus500 demo stelt je echter in staat om met € 40.000 virtueel geld posities in te nemen. Dat is fijn, want zo kun jij ervaren hoe cfd trading werkt. Je kunt gebruik maken van de hefbomen en de hefboomwerking ervaren, zonder dat het je echt geld kost. Je verliest hooguit virtueel geld. Ook de stoploss (waarmee je verlies kunt beperken) kun je uitproberen in de Plus500 demo.

 

Wanneer een Plus 500 demo?

De Plus 500 demo raden we je in de volgende situaties aan:

 • Je begint nog maar net met beleggen en hebt weinig tot geen kennis van zaken;
 • Je bent nieuwsgierig naar cfd trading, maar wil geen risico lopen met je eigen geld;
 • Je hebt wel eens gehoord van contract for difference, maar weet nog niet precies wat het is;
 • Je wil zelf ervaren hoe een hefboom bij cfd trading werkt;
 • Je wil ontdekken hoe je een stoploss in kunt zetten op je cfd’s;
 • Je vraagt je af of cfd trading iets voor jou is en wil het zonder risico en geheel vrijblijvend proberen.

 

Voordelen en nadelen van de Plus 500 app

In bovengenoemde situaties adviseren we je de Plus500 demo uit te proberen. Dat kan gewoon in de app zelf. In plaats van met je eigen geld, trade je dan met virtueel en fictief geld. Eenmaal overtuigd kun je alsnog makkelijk je eigen geld overmaken.

Tijd om de voordelen en nadelen van de Plus500 app voor je op een rijtje te zetten.

Voordelen:

 • De Plus500 app is gebruiksvriendelijk en zeer toegankelijk;
 • De +500 app is te gebruiken om veel smartphones, tablets, computers en andere devices;
 • De app is duidelijk;
 • Een cfd trade kun je via de app uitvoeren;
 • Met de Plus 500 app kun je traden vanuit je luie stoel.

Nadelen:

 • Wanneer je niet kiest voor een demo, dien je € 100 over te maken om te starten;
 • De Plus500 app moet nu en dan een update krijgen;
 • Helaas is de app niet beschikbaar in alle landen, zoals de Verenigde Staten.

 

Conclusie

Wil je handelen in cfd’s of wil je met een demo-account ervaren hoe Plus500 en cfd trading in zijn werk gaan? Dan kun je de Plus500 app downloaden op vrijwel elk device. Klik op de button hieronder om direct toegang te krijgen tot de Plus500 app.

Belangrijk:

Plus500CY Ltd authorized & regulated by CySEC (#250/14)

82% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren.